برچسب گذاری تراریخته

رچسب گذاری موادغذایی مشمول تراریختگی

کد خبر:

۸۳۲۸۳۲

تاریخ انتشار:

۲۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۷:۱۴

11 September 2018

933109_310.jpgمدیرکل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، به تشریح دستورالعمل برچسب گذاری موادغذایی مشمول تراریختگی، که به معاونین غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شده است، پرداخت.

به گزارش مهر، دکتر وحید مفید به الزام کارخانجات تولید مواد غذایی که می بایست از برچسب تراریختگی استفاده کنند، اشاره کرد و گفت: با توجه به مشکلاتی که در اجرای برچسب گذاری محصولات غذایی بر مبنای سنجش کمی ترکیبات تراریخته در عمل محتمل است، مقرر شد بعد از این تمامی محصولات غذایی حاصل از دانه های روغنی نظیر ذرت، سویا، کلزا، و پنبه دانه تراریخته به صورت خاص و یا ترکیبی با هر درصدی هم لگو شوند و هم در مقابل جزء تراریخته عبارت «تغییر یافته ژنتیکی یا تراریخته» درج شود.

وی توضیح داد: در واقع بحث کمیت سنجی مطرح نبوده و صرفا وجود و یا عدم وجود جزء تراریخته در فرمولاسیون محصول، برچسب آن را مشمول درج لگو و عبارت ترایختگی می کند.

مفید تاکید کرد: در صورتی که متقاضی بنا بر مستندات معتبر مدعی عدم تراریختگی محصول باشد باید فرم تعهدنامه عدم تراریختگی مطابق با دستورالعمل اجرایی وزارت بهداشت در خصوص موجود زنده تغییر ژنتیکی یافته و فرآورده های آن مرتبط با مواد غذایی را تکمیل کرده و با سایر مستندات در محلی مناسب که دسترسی همکاران ناظر در دانشگاه های علوم پزشکی به سهولت میسر باشد، نگهداری نمایند.

مدیرکل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، اظهارداشت: طبق این دستورالعمل، از محموله های تراریخته به طور رندم نمونه برداری جهت راستی آزمایی تعهد عدم تراریختگی انجام خواهد شد.

مفید افزود: با توجه به اینکه در برخی از کارخانجات از قبل مقادیری برچسب موجود است، لازم است تمامی موجودی برچسب های مواد غذایی مشمول کارخانجات تحت نظارت دقیقا شمارش شده و زمان اتمام آنها از طرف واحد تولیدی به طور منطقی مشخص شود.

وی گفت: مقرر گردیده تا پایان برچسب های موجود درج لگو تراریختگی و عبارت تراریخته در مقابل جزء تراریخته با «جت پرینتر» و بعد از اتمام موجودی برچسب های هر کارخانه، لگو و عبارت تراریخته در برچسب های جدید با شرایطی که در بخشنامه های قبلی اعلام شده، چاپ شود.


/ 0 نظر / 17 بازدید